Meer bezoekers = meer verkoop

Da's nogal duidelijk: hoe meer mensen voor je etalage, hoe meer kans dat je verkoop stijgt. Maar... jammergenoeg stopt niet elke dat een bus kooplustigen voor winkeldeur. Dus moet je er alles aan doen opdat je etalage van je winkel aantrekkelijk is en veel bezocht wordt. Bij het online verhaal is het net eender. Je zorgt dat je website er aantrekkelijk uit ziet, dat je site goed gestructureerd is en goed gebouwd is om zoveel mogelijk bezoekers aan te trekken. Want meer bezoekers = meer verkoop !


Deze tips kunnen heel nuttig zijn zowel voor website als webshop.

Beschrijf je producten

Een goede beschrijving van je dienst of je product is wel noodzakelijk. Enerzijds geef je meer informatie mee met je klanten (beschrijving van grondstof, afmeting, kleurvariaties, technieken...) en anderzijds geef je opnieuw meer inhoud aan je website, waardoor de zoekmachines je website beter kunnen positioneren in de zoekresultaten.

Goed fotomateriaal

Wil je je product online aanprijzen, dan is goed fotomateriaal toch wel belangrijk. Het is verkeerd te denken: met mijn smartphone lukt dat ook ... Een goede fotograaf kan je product veel beter in beeld brengen. De soort foto's zijn afhankelijk van het product: technisch duidelijke foto's, sfeervolle foto's, foto's in de juiste stijl ... Investeer in goed fotomateriaal, dat is een extra kost die zich zeker loont.

Uw persoonlijke touch

Zoek voor je website geen inspiratie bij je concurrent of collega, maar ga uit van je eigen kennis en kunde. Neem de tijd om je eigen zaak en/of producten op een zo origineel mogelijke manier voor te stellen. Knip en plak van teksten die je ergens op het internet vindt, is niet zo'n goed idee. Gebruik je eigen woorden, je eigen beschrijving. Beschrijf je specialiteiten en je persoonlijke service.

Zoekmachines moeten je vinden

Een mooie website is fijn, maar veel bezoekers is nog beter. Neem bovenstaande tips in acht, dan ben je al een heel eind op weg op goed te scoren in zoekmachines. Hierbij nog enkele algemene richtlijnen:

Een blog

Bloggen is echt aan te raden als je hoger wilt scoren in Google. Je moet wel de zelfdiscipline opbrengen om regelmatig nieuwe artikelen te schrijven, want hoe meer pagina's je website bevat, hoe groter de kans is dat een bezoeker er een via Google vindt. Zoekmachines zoals Google zijn dol op actieve sites. Een nadeel is wel dat bloggen veel tijd kost, maar op termijn haal je wel je voordeel eruit, nl. meer bezoekers voor je website.